A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
MRAE 2019 Pécs

30 évesek lettünk!

  • +36-72-242-312

  • 7623, Pécs Rét utca 2.

subheader background

Blog

Adminisztrátor

  • Fejlesztés

Új csontsűrűség mérő berendezés

erfa-150

„Egészségnyereség a csontsűrűség és testösszetétel mérés innovatív fejlesztésével sportolóknál és mozgásszerveket veszélyeztető betegségekben”

 

A NEURO CT.  Kft. a Gazdaságfejlesztési  és  Innovációs  Operatív  Program keretein belül meghirdetett GINOP-2.1.8-17 kódszámú, „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai  innováció révén” tárgyú felhívásra 2018.09.14-én pályázatot nyújtott be.

 

A Pénzügyminisztérium, mint Támogató a pályázatot 17 499 999 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A GINOP-2.1.8-17-2018-02235 azonosító számú, az „Egészségnyereség a csontsűrűség és testösszetétel mérés innovatív fejlesztésével sportolóknál és mozgásszerveket veszélyeztető betegségekben” című pályázat nyerteseként a NEURO CT. Kft. közel 17,5 millió Ft összegű támogatást fordított csontsűrűségmérő eszköz és kapcsolódó szoftver beszerzésére.

 

Projekt alapadatok:

 

Kedvezményezett teljes neve: NEURO CT. Pécsi Diagnosztikai Központ Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: „Egészségnyereség a csontsűrűség és testösszetétel mérés innovatív fejlesztésével sportolóknál és mozgásszerveket veszélyeztető betegségekben”

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02235

Forrás megnevezése: ERFA

Projekt megvalósítási helyszíne: 7623 Pécs, Rét utca 2. hrsz. 4118/A.
Projekt költségvetése: 35 000 000 Ft

Megítélt támogatás: 17 499 999 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt megvalósítás időszaka: 2018.09.25 – 2019.01.08.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

A projekt keretében egy csúcsteljesítményű csontsűrűségmérő készülék és kapcsolódó szoftver került beszerzésre. A berendezés célja, hogy a teljes testre vonatkozó csontsűrűség képet adjon, képalkotással együtt. E berendezés számos olyan kiegészítő diagnosztikai szolgáltatással rendelkezik, amelynek révén a NEURO CT. Kft. magasabb minőségű és széles körű diagnosztikai szolgáltatás palettát képest nyújtani.

 

A beszerzésre került egyedi csontsűrűségmérő készülék (hazánkban egyetlen közel hasonló, de kevésbé korszerű applikációkkal bíró berendezés van még) lehetőségeket ad klinikai kutatásokban való részvételre, amely amellett, hogy gyógyszergyári kezdeményezésű, az anyagcserével foglalkozó klinikák (gyermekgyógyászat, Endokrinológia, diabetológia) számára is egyéni kutatásokra fog rendelkezésre állni.

 

Sportolók test összetételét is képes a berendezés a legnagyobb pontossággal meghatározni. Ez a képesség az edzések megfelelő hatékonyságát ki tudja mutatni, az optimális zsír és izom-összetétel is ábrázolható a csontok mellett. A sportolók példamutatása mellett fontos alapozni az egészségtudatos-, önmagukat edző, az optimális táplálkozást kereső személyekre is. Nekik szintén segíteni kívánunk a testösszetételük meghatározásával, amit aztán célzott edzés munkával alakíthatnak, és munkájuk eredményességét ellenőrizni tudják.

 

Cégünk jövőbeni célja a komplexebb, teljes körű diagnosztikai szolgáltatások nyújtása, valamint innovatív egészségfejlesztés.

 

Cégünk az elmúlt években folyamatosan pozitív adózott eredményt produkált és saját tőkéje folyamatosan emelkedett. A projektnek köszönhetően cégünk bevételei és eredményessége is nőni fog.

 

A projekt megkezdésének időpontja: 2018.09.25, valamint fizikai befejezésének időpontja: 2019.01.08.